Osteopathie Bennebroek Dekker is gevestigd in het voormalige politiebureau van Bennebroek aan de Amaryllislaan 2. In dit gebouw zijn tevens gevestigd een praktijk voor Integrale geneeswijzen (Moratherapie en acupunctuur) en een praktijk voor haptotherapie.
Robert Dekker heeft zijn studie gevolgd aan het College voor Osteopathische Geneeskunde Sutherland in Amsterdam en heeft zijn examen behaald in januari 2002. In september 2002 opende hij (toen nog in samenwerking) zijn praktijk: Osteopathie Bennebroek, sinds juli 2011 is de praktijk onder de naam Osteopathie Bennebroek Dekker voortgezet als eenmans-praktijk.
Na eerder al diverse bij- en nascholingscursussen te hebben doorlopen, heeft Robert Dekker in 2013 de twee-jarige opleiding voor Osteopathie bij baby's en kinderen succesvol afgerond. Het behandelen van baby’s en kinderen vereist veel extra kennis en vaardigheden, waaraan bij deze opleiding, onder andere door verschillende stages, veel aandacht aan besteed wordt. Een goede samenwerking met kinderartsen en consultatiebureaus is hierbij vanzelfsprekend.
Robert Dekker ziet Osteopathie niet als een alternatieve geneeswijze maar als een additieve of complementaire geneeswijze. Met andere woorden een aanvulling op de klassiek medische geneeswijze. Samenwerking met de reguliere geneeskunde is een belangrijke pijler binnen onze praktijk. Bij klachten met een mogelijke onderliggende medische pathologie wordt na overleg met de patiënt, naar de eigen huisarts verwezen.
Osteopaten gebruiken geen apparatuur of medicijnen.
Osteopathie gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam en stelt dat, mits de juiste
voorwaarden zijn geschapen, het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Ook gaan osteopathie ervan
uit dat bewegingsverlies van botten, inwendige organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na onder andere een val, operaties of een infectie.
De osteopatische behandeling zal zich richten op de regio in het lichaam waar het bewegingsverlies
het grootst (primair) is, omdat de verstorende invloed van hieruit het sterkst inwerkt op de rest van het
lichaam. Dat hoeft niet per se de regio te zijn waar de patiënt zijn klachten ervaart. Het is in de
Osteopathie een vuistregel, dat oorzaak en gevolg vaak ver uit elkaar kunnen liggen.